Mijn belangrijkste drijfveer

Ik ben Itzamna begonnen uit interesse voor mensen en de behoefte om mijn expertise helemaal in eigen regie in te kunnen zetten vóór die mensen. De waardering voor mijn inzet is elke keer weer de grootste beloning die er voor mij is.

Ik ben daar trots op en deel daarom graag een aantal meningen op deze pagina.

Ook goede ervaringen met mij gehad? Of heb je juist verbeterpunten? Laat me het gerust weten.

Ook ik leer elke dag bij. Gelukkig wel!

Wat klanten van Itzamna vinden

De coaching die ik vanuit Eric heb mogen ontvangen heb ik als zeer waardevol ervaren.
Uitgaande van mij als persoon in een hectische omgeving, die hij zelf heel goed kent, is er voor mij balans, rust en evenwicht als groots eindresultaat gecreëerd.

De rust, ervaring maar ook het gevoel voor humor bij Eric maakte dat ik mij gehoord , begrepen en gesteund voelde.
Ik voel mij niet meer opgejaagd in het gevoel alles perfect te moeten doen, maar veel meer als persoon van waarde die op haar eigen wijze en uniciteit stevig op haar benen staat in het werk temidden van een omgeving die altijd in beweging is.

Vol vertrouwen en in stevigheid kijk ik elke dag naar wat zich voordoet, hoe daarnaar te kijken en pas daarna te handelen of in actie te komen.

Dank daarvoor Eric!

S.C.

Aan de hand van een schokkende gebeurtenis op het werk ben ik terecht gekomen bij Eric. Stijf van de zenuwen en met lood in mijn schoenen ben ik naar hem gegaan. Eric wist mij vanaf het eerste moment een veilig gevoel te geven. Het gevoel dat ik ervaarde viel als een warme deken over mij heen. Als snel begon ik te ontspannen en kreeg ik het gevoel dat ik op dat moment mocht zijn wie ik op dat moment was. Dus niet op mijn tenen lopend. Elke keer dat ik bij Eric was, bracht mij een stukje verder. Verder in mijn proces van werken, maar ook weer de balans vinden in wat ik deed en wilde doen.

Wat mij vooral bijstaat van de bijeenkomsten is dat ikzelf diegene was die mijn gevoelens kon beïnvloeden. Als snel kwam het inzicht dat ik zelf kon bepalen wat er gebeurde met mijn gevoelens en hoe ik hier over na kon (en kan) denken. Door mijn eigen gewoonten kritisch te reflecteren en te relativeren was (en ben) ik in staat mijn gevoelens beter te begrijpen. Hierdoor heb ik nu het vermogen om mijn inzichten te integreren en mijn gevoelens bloot te stellen aan verruiming. Dit brengt zoveel voldoening.

Grootste leer: geluk, tevredenheid, acceptatie en het geloven zit in jezelf!

Dankjewel Eric voor al het moois wat we samen konden delen, de steun die ik bij jou mocht ervaren en de leer binnen mijn eigen ontwikkeling, op welke manier dan ook!

Daniëlle van Zelst, Purmerend

"Eric heeft ons als MT verder gebracht in onze beginnende onderlinge samenwerking.Hij heeft onze onderlinge feedback en communicatie en de ontwikkeling daarvan ondersteund. Eric werkt vanuit de uitgangspunten van spiritueel leiderschap, Appreciative Inquiry en zet op effectieve wijze verschillende methodieken in.

Hij neemt de tijd om te onderzoeken, te verdiepen in persoonlijke overtuigingen. Deze vertaalt Eric naar persoonlijke, professionele en gemeenschappelijke opvattingen, maar ook uitwerking richting aanpak.

Verschillen worden omarmd. Eric is in staat op een warme, toegankelijke en humoristische wijze een veilige context te creëren, met ruimte om het onderwerp of programma aan te passen als daar behoefte aan was. Dit zonder het te bereiken resultaat uit het oog te verliezen. Eric reflecteert en confronteert waar nodig en staat stil bij onderliggende patronen en dynamieken. Dit geeft verrassende inzichten. Om stil te staan bij je eigen spiritualiteit als inspiratiebron en die van ons als team geeft een unieke verbinding t.a.v. het thema “leiderschap’.

Wij zijn als team gegroeid. We zijn open en geven elkaar ruimte om verschillen te benoemen en te respecteren. Spiritualiteit is een richtinggevende bron voor ons allen geworden. We hebben concrete handvatten om naast aandacht voor de inhoud, vooral ook aandacht voor elkaar, proces en procedure te hebben."

Managementteam Woningcorporatie, regio Amsterdam

"Ik ben meerdere malen door de jaren heen in gesprek geweest met Eric Godschalk. Dit heb ik altijd als zeer prettig ervaren. Ik voelde mij begrepen, had een vertrouwd gevoel en ik voelde mij vooral gehoord. Het bood mij rust en zelfinzicht, oplossingen, juiste adviezen en doorgang.

Eric heeft een rustige, inlevende houding en goed overzicht. Daardoor kan er aan veiligheid gewerkt worden bij onveilige situaties of gevoel."

Anna Overmars, Purmerend

Ik heb Eric Godschalk ontmoet toen ik vastliep op het werk en waarvan de oorzaak voor mij onbekend was. Nadat ons gesprek nog maar 5 minuten aan de gang was, had ik er al vertrouwen in dat het goed zou komen en dat ik voor mijzelf alles helder zou krijgen.

Ik heb meerdere gesprekken met Eric gehad. Deze gesprekken heb ik als prettig ervaren en deze gesprekken zal ik ook niet meer vergeten. Eric is op het juiste moment, op de juiste plek, met de juiste adviezen en ondersteuning op mijn pad gekomen en daardoor heb ik positieve stappen kunnen maken in mijn leven.

Eric komt op voor de belangen die voor jou als individu belangrijk zijn en hij kan inzichten geven die daarvoor totaal niet inzichtelijk voor jou als persoon waren.

Ik zou het contact met Eric dan ook aanraden, omdat dit ‘cliché gezegd een verrijking zal zijn voor jouw eigen ontwikkeling.

Rebecca Kluft, Alkmaar

"Ik ben met Eric in contact gekomen via een vriendin van mij. Zij had zelf een intens coachingstraject bij Eric doorlopen. Zij keek daarop terug met de omschrijving “opgefrist en bewust van eigen grenzen en talenten”.

Ik was vastgelopen in mijn privé- leven. Ik wilde niks meer. Ik ben bij een psycholoog in behandeling geweest maar dat heeft mij niet geholpen. Ik had het gevoel dat ik “kunstjes” aan het leren was.

In de gesprekken met Eric kwam ik snel tot de kern van mijn problemen. Volgens Eric waren het eerder vragen. Hij bevroeg mij vanuit een positief perspectief. Open, betrokken, direct en respectvol. Hij heeft mij met mezelf geconfronteerd waar het nodig was. Dit waren dan diepe, emotionele momenten.

Hij heeft mij nieuwe inzichten gegeven. Ook dat ik mijn afhankelijke opstelling naar anderen heb kunnen omzetten naar eigen regie. Ik ben zelf verantwoordelijk en neem verantwoordelijkheid.

Het coachingstraject bij Eric heeft mij “bevrijd”. Inderdaad intens en tot in de kern van mijzelf.

Ik sta nu bewuster in het leven en ik ben vrolijk. De negatieve inslag is verdwenen. De verandering in mijzelf is een groeipad dat Eric heeft geopend en op een plezierige manier heeft ondersteund."

Aleid G, Amsterdam

"Ik heb Eric jaren geleden leren kennen door mijn werk als HR-adviseur. We hebben als team intervisie gehad om meer inzicht in elkaar te krijgen en onze deskundigheid als team te vergroten. Hierdoor is er een betere samenwerking ontstaan en hebben wij ons als HR-team beter op de kaart kunnen zetten binnen de organisatie.

Daarnaast heb ik ook supervisie gehad van Eric. Door zijn manier van vragen en het geven van handvatten ben ik niet alleen gegroeid in mijn werk, maar ook als mens. Ik heb de gesprekken met hem altijd als zeer positief en waardevol ervaren.

Het heeft mij veel zelfinzicht gegeven. Ik heb geleerd om keuzes te maken voor mijzelf en anders naar zaken te kijken, zowel op werk als privé-gebied. Eric is iemand die altijd oprecht geïnteresseerd in je is en zet zijn expertise geheel in om je te ondersteunen.

Ik heb de gesprekken met Eric dan ook als kadootje voor mijzelf ervaren."

Masja Schrage, Hengelo