Methodisch met een vleug spiritualiteit

Bij als wat we doen sta jij als persoon centraal. Ik verbind methodische onderzoekstechnieken met wat spiritualiteit. De belangrijkste methode die ik gebruik is die van 'kerngesprekken'.

Kerngesprekken

Bij een sessie of traject bespreken we eerst jouw doelstellingen. Wat zou je willen bereiken? Bijvoorbeeld:

  • Je voelt je verloren in de dagelijkse hectiek en wil je geluk (her)vinden;
  • Je wil werken aan je professionele handelen en zelfsturing;
  • Je zoekt verdieping in je persoonlijke stijl en levensterreinen?

Een 'Kerngesprek' brengt de verschillende kern (waarden) van jou tot ontwikkeling, in relatie tot jouw persoonlijke doelstelling. Kortom door verdieping en vergroten van zelfsturing, neem jij (weer) de regie naar je doelen stevig in handen.

Bij de methode van 'kerngesprekken' regisseer je in feite je eigen onderzoek en ontwikkeling. Vanuit Itzamna begeleid ik dit vooral door het stellen van de juiste vragen; waarderende reflectie. Daarnaast maak ik graag gebruik van 'systemisch werken'. En dan in het bijzonder met familie-opstellingen.

Spiritualiteit geeft nieuwe inzichten

Vanuit mijzelf en professionele ervaringen ben ik ervan overtuigd dat er een relatie ligt tussen spiritualiteit en vraagstukken over de ontwikkeling van personen en organisaties. Het gaat om het leren en reproduceren van kennis en om het ondergaan en ervaren van inzichten en belevingen. Spirituele onderwerpen vormen een toegevoegde waarde aan methodiek.

Online mogelijkheden

Zowel de intake als de kerngesprekken kunnen online plaatsvinden.