"Persoonlijk Regisseren met Veranderingen"

Eigen regie voor effectiviteit in de rollen die jij in een veranderende organisatie of privé vervult!

Veranderingen

Veranderingen zijn altijd en overal. De wereld staat niet stil en wordt steeds complexer. Hoe hou je het overzicht en vooral je Eigen Regie, Welzijn en Geluk in de smiezen? Thuis én in de functie en rollen die je in de organisatie hebt?

Je hebt altijd een keuze

In deze 5-delige workshop onderzoek, spiegel en waardeer je eigen ervaringen, overtuigingen, kracht en energie. Door meer zelfinzicht krijg je meer zelfsturing. Dat is nou Eigen Regie in optima forma!

Voor wie is dit een ideale workshop?

De bijeenkomsten vormen een ideale setting voor professionals. Dat zijn bijvoorbeeld leidinggevenden, HR-adviseurs, beleidsmakers, bestuurs-/directieondersteuners met mbo+, hbo- of wo- niveau, die te maken hebben met organisatieverandering of -ontwikkeling.

Gebruik deze ontmoeting als voorbereiding op een organisatieverandering. Maar ook als ’pas op de plaats’ tijdens zo’n proces. Kijk effectief terug op jezelf, je rol en de effecten. Daardoor maak je van beleving een doorleefde ervaring. En die komt elke dag van pas!

Wat gaan we in deze workshop-reeks doen?

Je kunt de workshops perfect als 5-delige reeks volgen. Maar je kan er ook een of meerdere losse-edities uitpikken. Kies dan de workshops die het best aansluiten bij jouw doelstellingen. Wat zijn de onderwerpen van de Workshops?

‘Betrek iedereen bij veranderingen’

Hoe ga je om met weerstand om draagvlak te creëren? Van belevingen ervaringen maken. Verhalen delen en productief maken. Waarderend vragen. Reflectie op rollen en overtuigingen. Samen organiseren en spiritueel leiderschap. Jouw leervraag staat hier centraal.

‘Zichtbaar maken van succeservaringen’.

Vertel waardevolle ervaringen uit werk en privé en ontdek je eigen leervraag; Maak en deel verhalen. Over productief vanuit ‘nu’ naar de ‘volgende dag’. Alle
deelnemers zijn de motor van elkaars dialoog.

‘Bewust effectief maken van inzichten‘.

Over het bewust maken van eigen ervaringen of talenten en van je eigen beperkingen. We gaan de diepte in door ’spiegelen’ met je zelfbeeld, - kennis en -
inzicht. Hoe integreer jij je nieuwe inzichten? Wat betekent dit voor jouw leervraag, rollen en functie? Met reflectie en systemisch werken, zoemen we in op
beperkingen.

‘Betekenisvol vormgeven.’

Hier komen meta- en microniveau samen: wat hebben inzichten onder jouw ‘waterspiegel’ opgeleverd en wat is je toekomstbeeld als voorlopige conclusie? Welk plan maak je? Onderwerpen:

 • waardescheppend leiderschap,
 • veranderstrategieën en interventies met of zonder visie.
 • De paradox van veranderen; contextbenadering;

‘Gericht integreren en beïnvloeden’.

Tijdens dit dagdeel oefenen we. Met eigen casuïstiek en de opbrengsten van de workshop(s). Wil je aan deze workshop deelnemen, dan moet je wel álle eerdere workshops gevolgd hebben. Deze ‘Integratie Momenten’ organiseren we op verschillende dagen in het jaar.

Rsz 1helena lopes e3ouqgt9bwu unsplash
Group conversation park
Eric nieuw
Vrouw lachend full

Wat leveren de workshops je concreet op?

Nou, veel! Omdat je naar elkaar luistert en van elkaar leert. En daarvan neem je altijd meer mee dan je denkt:

 • Meer effectiviteit in je functie en rol in een verandering;
 • Je eigen regie neemt toe door meer zelfkennis en -inzicht;
 • Door integratie van je ervaringen, talenten en beperkingen ervaar je meer kracht!
 • Je handelt bewuster door dicht bij jezelf te blijven;
 • Je kunt omgaan met verschillende opvattingen/meningen in een dialoog;
 • Je kunt vanuit vernieuwend perspectief naar casuïstiek kijken;
 • Je positioneert je duidelijker in je rol en functie tijdens en na de organisatieverandering;
 • Je neemt bewust meer Eigen Regie en vergroot je eigenwaarde; tevredenheid en geluk;
 • Een nieuw interessant netwerk.

Elke bijeenkomst kent intensieve en intense activiteit, maar ook rust en ontspanning. Je brengt eigen belevingen en ervaringen in. We gebruiken de filosofie van Appreciative Inquiry (AI), sociaal-constructivisme, waarderende reflectiemethodieken, bespiegelende portretten, de ‘Verdiepende Zeshoek’ en systemisch werken.

Praktische informatie

Persoonlijke aandacht

Bij elke workshop zijn Petra Schriek en Eric Godschalk de vaste begeleiders. Je bent dus verzekerd van persoonlijke aandacht zodat jouw eigen leervraag niet ‘ondersneeuwt’. Daarmee onderscheidt ITZAMNA zich van de traditionele werkwijze.

Duur en aantal deelnemers

Elke workshop in deze reeks duurt 4 uur inclusief 2 korte pauzes. Het aantal deelnemers ligt tussen 6 en 12 personen.

Waar?

We kiezen verschillende inspirerende locaties in Nederland die ook goed bereikbaar zijn met het openbaar vervoer.

Investering

Je investering in de hele reeks verfrissende workshops is slechts € 1675,-. Weet je nog niet zeker of ze bij jou of je organisatie passen? Probeer er dan eerst één voor maar €395,-. De prijzen zijn inclusief verzorging met drankjes en exclusief btw.

Meer weten?

Lees en download hier de hele folder. Je kunt natuurlijk ook heel makkelijk contact opnemen voor al je vragen.